Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Και ξανά προς τη δόξα τραβά!

DIY ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το παρόν εγχείρημα είναι μία ακόμα απόπειρα προώθησης της DIY λογικής από άτομα που επιλέγουμε να συνδιαλεγόμαστε μεταξύ μας χωρίς ιεραρχία, που αντιλαμβανόμαστε την αυτοοργάνωση ως μέρος της ύπαρξής μας, που αποτελούμε κομμάτι του αναρχικού / αντιεξουσιαστικού χώρου. Συνδεόμαστε από τη θέληση για παραγωγή λόγου και πράξεων που εναντιώνονται  στην κυρίαρχη αντίληψη περί έκφρασης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας· λόγου και πράξεων που δεν είναι προϊόν ασφυκτικών ιδεολογικών εμμονών ή αδιαμφισβήτητα κατεληγμένων πρακτικών.
Μοιραζόμαστε την αποστροφή προς τον κυρίαρχο πολιτισμό που αντιμετωπίζει τη δημιουργία και την ψυχαγωγία τόσο με επίπλαστα δίπολα, όσο και με αυστηρά διαχωρισμένους ρόλους: καλλιτέχνης – κοινό, επαγγελματίας – ερασιτέχνης, ειδικός – άσχετος. Μοιραζόμαστε την ανάγκη για έμπρακτη αποδόμηση των συμβόλων ενός πολιτισμού που βρίθει από μάνατζερς, χορηγούς, σεκιουριτάδες, “ανθρώπους της διανόησης”, καλλιτεχνίζουσες συμπεριφορές και σταριλίκια, ακόμη και ανθρώπους που εξαργυρώνουν την πολιτική τους απραξία (ενίοτε και συντηρητισμό) με μια εμφάνιση στη σκηνή.
Αναζητούμε τα κοινά σημεία των επιθυμιών και των αρνήσεών μας. Γιατί δεν διαπραγματευόμαστε με όρους την έκφραση και την ψυχαγωγία μας. Γιατί στη δική μας αντίληψη δε χωράει κανενός είδους μεσάζοντας. Γιατί επιλέγουμε οι πράξεις και η πολιτική μας δράση να παίρνουν θέση απέναντι και ενάντια στο lifestyle του θεάματος (εναλλακτικό ή μη). Γιατί η κοινωνική απελευθέρωση δεν μπορεί παρά να περάσει πάνω και από τις προσταγές του.
Στοχεύουμε στη δημιουργία εκείνων των χώρων που θα εδαφικοποιήσουν την ανάγκη μας για ελεύθερη έκφραση και θα αρνηθούν επιθετικά τη διαχείρισή της με όρους που την τυποποιούν και την ακρωτηριάζουν. Επιδιώκουμε την εύρεση των κατάλληλων υποδομών που, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, θα καλύψουν κινηματικές ανάγκες και ταυτόχρονα θα αποτελέσουν πεδίο ανάπτυξης νέων αγώνων. Ζητούμενο η συλλογική προώθηση της DIY λογικής να συνοδεύεται τόσο από την αλληλεγγύη, όσο και από τη ρήξη με το υπάρχον.
Για την εδώ-και-τώρα εφαρμογή του προτάγματος της απελευθερωμένης δημιουργίας. Εκεί όπου σκοπός και μέσο ταυτίζονται, μεταφέροντας στο σήμερα ό,τι επιδιώκουμε για το μέλλον. Αποκωδικοποιούμε τις αντιφάσεις μας σε μία προσπάθεια έμπρακτης υπέρβασής τους. Για τη δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης και συντροφικότητας χωρίς μικρές ή μεγάλες εξουσίες, ιδιοκτησίες, διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Για μία κοινή πορεία με όσους μοιραζόμαστε την επιθυμία να εκτεθούμε, δοκιμάζοντας τις ιδέες μας στην πράξη.
 αναρχικοί / αντιεξουσιαστές για την επαναπροώθηση της DIY λογικής





Κι εκεί που νόμιζες πως..., νάτα, να τρέχουμε, να γουστάρουμε και να γεμίζουμε τον τόπο αυτοδιαψεύσεις...καλύτερο δεν είναι από την παραίτηση?
Προσεχώς περισσότερα (μάλλον).
Ξέρω ότι έχει περάσει καιρός, αλλά δεν έχει ψαλμό...Υπομονή και παίζει τον επόμενο ψαλμό να σας τον πω αυτοπροσώπως.